Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

Verdens Nemmeste Vaniljekranse

Verdens Nemmeste Vaniljekranse

Jeg elsker vaniljekranse! Det har været min favorit småkage, lige siden jeg var helt lille. Jeg elskede simpelthen at bage dem med min mor! Nok særligt fordi jeg, som den forkælede unge jeg var, fik lov til at spise noget af dejen i en lille skål, inden der kom æg i. Det skal så også siges, at jeg er helt kulret med dej. Flødeskum er ikke lige mig, men er der mulighed for at slikke lidt dej af skeen, inden den ryger til vask, så er jeg på pletten!

Dette er en opskrift på super nemme, hurtige og uformelle Vaniljekranse. Opskriften er den min mor og jeg altid lavede, da jeg var barn.

Tid 15 min inkl. bagning!

Opskrift:
500g hvedemel
300g smør
250g sukker
2,5 tsk. vaniljesukker
1 æg

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i mikroovnen og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Form runde kugler af dejen og tryk dem sammen mellem håndfladerne, til de er ca. 1 cm på midten. Placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluftsovn i 8-10 min. De skal være gyldne i kanten. Hold øje med at de ikke får for meget. Husk at hapse én mens de er lune. Der er de nemlig bedst!

Tip:

Er du til en mere traditionel Vaniljekrans, kan du sætte dejen på køl i en halv times tid og derefter køre dejen gennem en kødmaskines stjerneform, så dejen får det rigtige udseende. Form derefter kranse og bag på samme måde. Jeg må dog lige sige, at smagen er ligeså god på den nemme måde uden kødmaskinen  😉

God bage lyst!

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close