Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

Mit nytårsforsæt 2019

Mit nytårsforsæt 2019

Nu er det snart nytår, og i den forbindelse har jeg lavet et frisk hold punkter til mit nytårsforsæt 2019.

Jeg vil blive bedre til at se det positive i ting
Alt for ofte er jeg en sortseer. Hvis jeg har oplevet noget, er jeg desværre mere tilbøjelig til at se på alle de forventninger, jeg ikke fik indfriet i stedet for at fokusere på alle de gode ting. Jeg tror altid, at jeg har heft en tendens til at være mere negativ end positiv. Det er noget jeg har arbejdet meget med, og specielt i 2018 har det været et stort fokuspunkt for mig!

Jeg vil være mere spontan og sige ‘ja’ oftere
Jeg er sjældent god til at komme uden for min comfort zone, og det begrænser mig, at jeg altid skal kunne gennemtænke alt inden, at jeg springer ud i noget nyt. Derfor håber jeg, at 2019 bliver året hvor, jeg giver mere slip og giver mig selv lov til at være spontan. Det sammer gælder det at sige ‘ja’. Hvorfor siger jeg altid ‘nej’, hvis jeg kommer det mindste i tvivl? Kom så Astrid prøv nu at sige ‘ja’ lidt oftere i 2019!

Jeg vil være mere social
Det her punkt stod nok som noget af det øverste på mit nytårsfortsæt til 2018. Jeg synes selv, at jeg har klaret posten godt her i 2018, men jeg kan sagtens blive bedre. I virkeligheden burde denne post nok også indebære at være mere udadvendt og mere opsøgende. Hvordan kan det være, at jeg ikke bare kan gå hen til nye mennesker og starte en samtale? 2019 skal være året hvor jeg er mere åben og opsøgende i forhold til nye relationer!

Jeg vil ændre livsstil både i forhold til kost og motion
2018 har været året hvor jeg har været lidt for god ved mig selv i forhold til kosten. Eller faktisk så har jeg været dårlig ved mig selv. Jeg har fyldt mig med alt for meget af alt det ‘gode’, som kroppen bestemt ikke har brug for i så store mængder. I sommers var det særligt Ismageriet, der trak og nogle lidt for store is, der blev spist. Her i efteråret og vinteren har jeg været god til at snolde småkager og lignende, hver gang arbejdsdagen lige havde været lidt hård, eller dagen bare havde været lidt op ad bakke. Det er noget, som der helt sikkert skal skæres ned for i 2019. Samtidig har jeg givet mit arbejde skylden for ikke at orke at træne, og det skal altså være slut nu.

Jeg vil gå ned i tid på mit arbejde
Det her punkt er et vigtigt punkt, for det er med til at gøre mange af mine andre punkter mulige. Hvis jeg er stresset, udkørt og overbebyrdet, så er det også meget sværere at være social, spise rigtigt og komme i form. Man har også lettere ved at blive negativ, og man har ikke overskud til at sige ‘ja’.

Jeg vil blive bedre til at nyde planlægningen af brylluppet og ikke bare stresse mig selv helt op
Jeg er virkelig ikke god til at have en begivenhed i sigte, uden at alt er planlagt ned til mindste detalje. Hvis jeg skal have et vennepar over til middag, så kan jeg ikke slappe af før, at menuen er fastsat, og råvarerne er købt ind. Faktisk er jeg ofte i gang med at planlægge menuen samme dag som aftalen er lavet. Uagtet om det er næste fredag eller om 1,5 måned, vi skal holde middagen. Derfor er jeg mildest talt helt stresset op over vores bryllup. Hver gang jeg får et punkt på listen klaret, bliver jeg også lidt ked af det, fordi jeg ikke nyder planlægning, som jeg havde troet at jeg ville. Derfor vil jeg arbejde på at kunne nyde bryllupsplanlægningen lidt mere her i 2019.

Jeg vil tage på en rejse uden for Europa
Det her punkt hører også lidt under det med at være glad i sin egen comfort zone. Jeg har aldrig været uden for Europa, og det har nok både noget at gøre med min angst for vacciner, og min ‘køresyge’ når jeg flyver. Derudover er jeg nok også bare lidt mere tryk ved at være inden for Europas grænser. Ja, jeg ved godt, at det er lidt skørt. Jeg er typen der kan besøge det samme sted 100 gange, og nyde det mere for hver gang, fordi jeg kender det bedre, og ikke skal bekymre mig om ting, der er uvisse..

Jeg vil blive bedre til ikke at overeagere over små ting og bare sige ‘pyt’
Når Jon og jeg kommer op og små diskutere herhjemme, er det næsten altid over små ubetydelige ting. Oftest er det mig som er træt og irritabel efter en lang arbejdsdag, og så skal der altså bare ikke så meget til for at få mig i det røde felt.. Derfor skal 2019 være året, hvor jeg bliver bedre til at sige ‘pyt’.

Jeg vil give mig selv en god døgnrytme
I forbindelse med mit punkt om kost og motion, vil jeg sørge for at få en bedre og mere fast døgnrytme. Det der med at gå i seng kl 02 på en hverdag, den går bare ikke.. 😂

Jeg vil blive bedre til at gå efter mine mål
Jeg er ikke så god til at sætte mål og arbejde struktureret efter dem. Jeg er nok mere typen, der tager det, som det kommer. Derfor vil jeg prøve at sætte nogle gode mål for 2019 og gå mere målrettet efter dem.

Jeg vil købe færre ting, og vælge det der gør mig gladest
Jeg har de sidste to måneder ikke shoppet noget til mig selv. Det har været ekstremt hård, men også dejligt. Samvittigheden er ikke tynget af et unødvendigt forbrug, og vi har fået sparet mere op til brylluppet end ellers. Jeg regner ikke med total afholdenhed, men jeg håber på at være mere mådeholden 😉

Jeg vil fortsætte med at stoppe op og nyde nuet
Jeg har siden min nedtur med stress været meget opmærksom på at koble af og slappe af, når det var nødvendigt. Ligeledes er jeg blevet god til at stoppe op og mærke nuet. Bare lige tage en ekstra dyb indånding og nyde øjeblikket. Sætte pris på at solen skinner, fuglene synger, duften af regn eller noget helt andet og helt dagligdags.

Det var mine nytårsforsætter for 2019. Hvad har du sat dig af mål for næste år? – smid gerne en kommentar 😉

Husk at mærke nuet 😉

Kærligst Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close