Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

En steamer – Apparatet du bare MÅ prøve

En steamer – Apparatet du bare MÅ prøve


Steameren er modtaget i gave

Jeg har brugt en steamer, eller stofdamper som de også kaldes, de sidste toår og har ikke haft mit strygejern ude af skabet siden. Derfor blev jeg helt vild, da Philips kontaktede mig med henblik på et samarbejde. En steamer er noget jeg klart kan stå inde for, og noget jeg mener, at alle burde prøve at bruge! Steameren her er en Philips ComfortTouch og er deres bedste steamer.

“En steamer er nok mit vigtigste husholdnings apparat”

En steamer er nok mit vigtigste husholdnings apparat. Jeg bruger den oftere end både min stavblender og min foodprocessor. Faktisk bruger jeg steameren næsten hver eneste dag! En steamer er et alternativ til et strygejern. Hvis du spørger mig, så er steameren sågar bedre end et strygejern.Strygejernet kræver et strygebræt, som fylder og er uhandy at tage frem/gemme væk. Det skal stå og køle af et sted som er sikkert for både børn og dyr. Dertil giver det sådan nogle kedelige kanter på ærmerne, som kræver et ekstra “ærmestrygebræt”, hvis du skal undgå dem.

Da vi var på den gammeldags løsning med strygejern og bræt, var det oftest ting, der ikke skulle stryges, som jeg tog på. Alt det som skulle stryges hang bare og samlede støv bagerst i skabet. En sjældent gang i mellem var jeg ‘Super Woman’ og fik strøget alt strygetøjet, når det var vasket, inden vi hang det på plads i skabet. Det var dog heller ikke en holdbar løsning, for når det først var presset ind i skabet, havde det fået nye krøller og folder.

“En steamer er til dig der hader at stryge 

– eller som bare vil have det bedste resultat ud af din tid.”

En steamer er til dig, der hader at stryge og vil have det nemt. Steameren varmer op på under 60 sekunder og skal ikke findes frem i skabe eller skuffer. Du har den simpelthen stående klar i et hjørne. Den fylder ikke noget særligt, og så kan du endda få en steamer, der er pæn at have stående. Steameren glatter dit tøj på et øjeblik. Du bevæger bare steamerens ‘hoved’ hen over dit tøj, der hvor krøllerne er, og så virker dampens magi. Varmen og fugten fra dampen udglatter simpelthen dine folder og krøller. Du undgår de grimme mærker på ærmerne, og det er meget nemmere at dampe en krave med steameren. Du kan også nemt glatte en plisseret nederdel uden at ødelægge plisseringen med det klodsede strygejern. En steamer er altså også til dig, som bare vil have det bedste resultat.

Steameren kan bruges på langt de fleste materialer. Lige fra bomuld og silke til de syntestiske materialer som polyester og akryl. Du kan også dampe din eller din kærestes blazer. Uld kan tilmed også dampes, og dampen virker også antibakteriel. Det gør, at dine uld ting ikke skal til rens/vaskes så ofte. Jeg bruger tit steameren på mine uldfrakker, hvis de har fået siddefolder eller bare er blevet krøllede inde i skabet.

Vi bruger en del tid på at dampe tøj herhjemme. Hver gang vi skal ud på photoshoot, skal alt tøjet dampes. Små krøller er temmelig svære at komme af med i efterbehandlingen af billederne, og derfor er det nemmere at få dem dampet væk, inden vi begynder at tage billeder. Det er jo vigtigt, at alt står så skarpt som muligt.

Damperen her på billederne modtog jeg som en del af samarbejdet med Philips. (Du kan se mere om den her). I den forbindelse modtog jeg følgende beskrivelse (hvilket kun gjorde mig endnu mere forventningsfuld!):

“Med en Philips steamer kan du opfriske dit yndlingstøj og forlænge dets levetid ved hjælp af varm damp. Den kan anvendes på alt fra sarte silkestoffer til overtøj eller gardiner uden risiko for brændemærker. En steamer er perfekt til sarte materialer og stoffer, der er vanskelige at stryge, og derudover slipper du for alt besværet med at finde strygebrættet frem.”

Jeg har nu brugt den i ca. en måned og kan sige at den er meget nemmere at bruge, end den gamle jeg havde. Før i tiden brugte jeg en lille udgave, som klart kan anbefales, hvis du ikke har plads til en af de store. Den er rigtig god, men det er bare nemmere at have stativet på den store steamer til at hænge dit tøj på. Desuden er det påsiddende lille “strygebræt” bare rigtig godt til at opfriske pressefolder og lignende. Vi har ofte haft den lille steamer med i kufferten, når vi har rejst. I den forbindelse fungerer den super godt! Du kan se mere om den lille steamer her.

“Steameren er den perfekte julegave”

Husk at en steamer er den perfekte julegave. Glæd f.eks. din mor eller dig selv med en helt fantastisk gave, som gør strygning til en leg, og som glæder hver dag i mange år.

Husk at mærke nuet 😉

Kærligst Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close