Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

Nyt til væggen

Nyt til væggen

Billederne er sponsoreret af Molekylen

Vi har nu boet i vores lejlighed i tre år. Alligevel er det ikke lykkedes kæresten og jeg at finde det helt rigtige til vores væg i stuen. For ca. fire måneder siden fik vi så en ny sofa i den skønneste sarte mintgrønne farve. Pludselig kom der nyt liv i stuen, som tidligere var holdt helt og aldeles i sort og hvidt. Vores teenage værelser var nemlig blevet revet op ved roden og taget med under armen til den nye lejlighed, og så havde det ellers bare set sådan ud. Der var så meget, der skulle laves på lejligheden, at både tid, lyst og penge gik til andre ting end nye møbler. Der blev kun købt store klædeskabe til soveværelset samt spisebord og stole. Vi har siden snakket meget om, hvad stil vi skulle gå efter, når vi nu engang fik taget os sammen til at begynde udskiftningen. Det virkede som en helt uoverskuelig opgave, og vi havde svært ved at finde ud af, hvor vi skulle starte og slutte.

Det hele blev så afgjort, da vi fik sofaen på billedet tilbudt af et familiemedlem, som havde den tilovers grundet flytning. Vi faldt pladask for den skønne sarte farve ved første øjekast. Efter at have fået den ind i lejligheden, blev vi hurtigt klar over, at vi ville køre de sarte og grønne farver videre igennem hele stuen. Det resulterede i nye sofaborde og en bordeauxrød reol for at give kontrast til det grønne. Dem får I vist en anden gang, for i dag skal det handle lidt om de billeder, der er kommet op at hænge over sofaen. Det er nemlig ikke bare plakater. Det er plakater med et helt særligt motiv. De forestiller nemlig molekyler og er sjovt nok også fra firmaet Molekylen. Det grønne er et Oxytocin molekyle, som er et hormon, der dannes i hypothalamus og lagres i hypofysens baglap. Hormonet findes i meget lille udstrækning hos mænd, og i større mængde hos kvinder. Det udskilles bl.a. ved kram på over 30 sekunder, og derfor kaldes det kærligheds-hormonet. Det er også derfor at denne plakat går under navnet Love. Den brune forestiller Theobromine molekylet som forekommer naturligt i kakaobønner. Theobromin menes at være den væsentligste grund til, at kakao har en stimulerende virkning på centralnervesystemet med velvære og tankemæssig klarhed. Dette billede går derfor under navnet Chocolate.

Vi var ikke i tvivl, da vi så Chocolate. Det billede var helt perfekt til vores bare hvide væg over sofaen. Og det skulle selvfølgelig have selskab af Love, fordi farven stod smukt til sofaen, og fordi Love bare passer så godt til vores liv fyldt med kærlighed til hinanden og vores familie.

Det næste der skal udskiftes bliver vores spisebordsstole, men vi er på ingen måde blevet enige om, hvad vi kunne tænke os endnu. Så indtil da må vi bruge de nuværende, selvom de ikke passer så godt i bredden til vores spisebord.

Husk at mærke nuet! 😉

Kærligst Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close