Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

7 grunde til at tage på bryllupsmesse

7 grunde til at tage på bryllupsmesse

Det blev helt afgørende for mit bryllup, at min mand og jeg tog på bryllupsmesse. Her giver jeg 7 grunde til at tage på bryllupsmesse. Så kan I selv vurdere, om det er noget for jer.

Planlægning af bryllup

Jeg blev forlovet tilbage i midten af december 2017. Allerede en månedstid efter forlovelsen, var jeg så småt i gang med planlægningen af brylluppet. Faktisk tror jeg kun, at det var fordi at julen faldt lige efter, at jeg ikke gik i gang med det samme 😅

Min mand og jeg startede planlægningen med at tage på en Bryllupsmesse. Der var messe i Forum i januar 2018, så det passede helt perfekt. Jeg var en ivrig vortende brud og havde derfor sat hele dagen af til det.

Da vi kom ud på messet gik dog ret hurtigt op for os, at alt hvad der hed noget med bryllup var MEGET dyrere end forventet. Faktisk var det lidt som om, at der lige var lagt 25% oven i alt, nu hvor ordet ‘bryllup’ var en del af konteksten. Vi gik derfor noget bedrøvede rundt på messen. Vores forventningers omkostninger stemte bestemt ikke overens med vores budget! Særligt priserne på venue var lidt af et chock for os. Faktisk var messen med til at give os et rigtig godt billede af alt det, som man skal/kan bruge til et bryllup, og hvilket prisniveau meget af det ligger i.

Her får du en liste med 7 grunde til at tage på bryllupsmesse:

1. Få afstemt dine forventninger med din forlovedes

Ja, den her er jo en lidt svær en, for passer jeres ønsker egentlig sammen? Vi fandt ret hurtigt ud af, at vi havde forskellige prioriteter, når det kom til brylluppet. Faktisk var messen lidt en øjenåbner for hvilke områder, vi skulle arbejde med for at blive enige. Efterhånden som vi gik rundt på messen, fik vi snakket en del om hver post til brylluppet, og klargjort hvor vi havde delte forventninger. Derfor var det nemt at finde frem til uenighederne og løse dem efterfølgende.

2. Få overblik mellem budget og forventninger

Det første som ramte os på messen var en erkendelse af, at vores budget nok ikke stemte overens med vores forventninger. Jeg havde nogle helt klare ideer omkring brudekjole og bryllupsrejse, og min forlovede havde nogle specielle ønsker til venue. Vi kunne dog hurtigt se, at der ikke var budget til det hele og måtte efterfølgende lave en revurdering af både budget og forventninger.

Det var rigtig rart at få sat nogle konkrete priser på mad og venue pakker, så vi havde en idé om, hvad sådan en løsning ville koste. Derefter var det nemt, da vi kom hjem at beslutte, at vi hellere ville prioritere andre ting til vores bryllup. Min forlovede måtte erkende at brylluppet ikke skulle holdes på en lækker natklub eller restaurant i København, og jeg måtte skyde en hvid pil efter bryllupsrejsen på Maldiverne. Vi var ret afklarede om, at hvis vi ikke kunne få drømmene helt til perfektion, var det bedre at finde et alternativ til begge dele, som passede sammen med vores resterende ønsker. Ved at droppe venue kriterierne og drømme rejsen, kunne vi altså fastholde de fleste af vores andre ønsker.

Læs også: Brude kjolen er købt

3. Få en idé om prisniveauet

Vi fik hurtigt et overblik over, at det meste faktisk var ret dyrere end forventet. Det var rart at snakke med de forskellige udstillere og høre mere om priserne, og hvad man fik for pengene. Det gjorde det nemmere at vælge, hvad der skulle prioriteres og klarlagde hvilke poster, der var så omkostningsfulde, at det i hvert fald skulle gennemgås for et billigere alternativ. Heldigvis lykkedes det med det hele, da vi nu havde noget at gå efter.

4. Skab dig et kendskab til udbyderne

På messen var der samlet et god udvalg af udstillere inden for hver niche. Mange kendte vi allerede af navn, men det var rart at snakke med personerne bag og se lidt af det, de kunne byde på. Det var også muligt at prøvesmage nogle af bryllupskagerne. Det viste sig, at der var umådelig stor forskel på kvaliteten af selve kagen. En smuk dekoreret kage er bestemt ikke lig med at kagen er smagfuld. Mange af kagerne var noget værre sukkerknas. Vi smagte videre på kage fra flere forskellige leverandører efter messen, men endte faktisk med at bruge en af de udstillere, som vi prøvede på messen. Kvaliteten bare helt perfekt og usammenlignelig, med det øvrige vi prøvede.

Læs også: Lidt om bryllupskagen

5. Spar penge ved at bruge messetilbud

På messen fik jeg booket nogle aftaler til kjoleprøvning. Ved at booke på messen sikrede jeg mig en rabat, såfremt jeg endte med at købe kjole de pågældende steder. Så det kan klart anbefales at få lavet brudekjole aftaler ude på messen. Undersøg eventuelt på forhånd om de steder, du tænker at besøge udstiller og lav så aftalen på messen. Langt de fleste gav nemlig 10%-15% rabat på kjolen, hvis aftalen blev booket på messen.

Der var også messerabat hos mange af de andre udstillere, som solgte invitationer, vielseringe, pynt osv. Mange steder kræver det, at man lægger en endelig ordre ude på messen, og jeg ville nok aldrig selv kunne beslutte mig for ringe eller lign. på en messe med uro og trængsel. Har man allerede kig på produkter fra udstillerne, kan man beslutte sig hjemmefra, eller i hvert fald sætte sig ind i udvalget og dermed lette beslutningen ude på messen.

6. Saml en masse materiale

Alle udstillere havde en eller anden brochure eller katalog, som de glædeligt delte ud af på messen. Derfor havde vi en god bunke materiale med hjem fra messen, som vi kunne gennemgå i ro og mag. Det var dejligt at få lidt inspiration med hjem, for på selve dagen var der lidt for mange indtryk til, at man kunne huske det hele.

Læs også: Her er vores bryllupsbilleder!

7. Opdag noget helt afgørende for dit bryllup

Noget som jeg er bryllupsmessen evigt taknemmlig over, er at jeg blev introduceret til Copenhagen Bridal, hvor jeg købte min kjole. Jeg kendte ikke til dem på forhånd, og jeg har ikke hørt så meget om dem ellers. Faktisk blev hele min idé om kjolen vendt på hovedet, da denne butik havde et helt anderledes udvalg af kjoler, end de andre steder jeg havde booket tid hos. Deres udvalg var som skabt til mig, og hver en kjole var en reel kandidat.

Jeg er SÅ glad for, at jeg fik booket hos Copenhagen Bridal, da alle de andre kjolebutikker, jeg besøgte, var en skuffelse og efterlod mig med en idé om, at det jeg ønskede ikke kunne fås. Heldigvis var den første kjole, jeg fik på hos Copenhagen Bridal MIN kjole! Det er bare den fedeste følelse i verden, når man finder kjolen. Derfor anbefaler jeg, at man tager afsted på bryllupsmesse, og får alle indtryk og udstillere dér med i overvejelsen.

Det her var mine 7 grunde til at tage på bryllupsmesse. Jeg håber, at I får et helt fantastisk bryllup!

Du kan se alle Bryllup.dk‘s bryllupsmesser i oversigten her.

Der er bryllupsmesse i København allerede den 18.-19. januar 2020.

Husk at mærke nuet 😉

Kærligst Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close