Close

Madame Grossert

En livsstilsblog af Astrid Grossert

Smart belysning med Philips Hue

Smart belysning med Philips Hue

Indlægget er sponsoreret og Philips Hue Light produkter er modtaget i gave


Smart belysning med Philips Hue – En helt ny verden

Når det kommer til belysning, er jeg typen, der altid bare har købt en helt almindelig LED pære og sat i mine lamper. Jeg tror egentlig aldrig, at jeg har tænkt over, at der fandtes smartere løsninger. Lys har altid været noget man styrede med sin kontakt på væggen, og gik det vildt for sig, så var der en lampe eller to med lysdæmper, så lyset kunne dæmpes.

Derfor var det en helt ny verden for mig, da jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg ville afprøve smart belysningen fra Philips. De har nemlig udviklet en pære, som kan styres over wifi. Det betyder at pærerne snakker med en lille smart boks kaldet for Hue Bridge, som man kan styre enten med sin mobil via en app eller med en lille smart fjernbetjening.

Hue Light indstillet til læselys

Ingen grund til at rejse sig

Det at kunne styre lyset med mobilen er helt ideelt for mig. Jeg har nemlig to søde kattemisser, og når først de har lagt sig til rette i skødet på mig ovre i sofaen – ja, så er der ikke noget med lige at rejse sig og tænde lyset ovre på kontakten, når solen er gået ned og stuen er blevet mørk.

Det samme gælder vores lampe over sofabordet, hvis lys reflekteres i vores fjernsyn. Glemmer man at slukke den inden, at man sætter sig – ja, igen så er det bare ærgerligt, når først en lille kat har lagt sig i putte position i skødet.

Jeg har som regel altid min mobil med mig i baglommen, og det er jo her, at smart belysningen er genial. Så kan jeg nemlig styre lyset fra min app og lyn hurtigt slukke de lamper, der skal slukkes og tænde dem, der skal tændes.

Roligt dæmpet lys til filmen

Lysdæmper i pæren

Desuden er alle Philips Hue Lights dæmpbare. Man kan derfor hurtigt skabe en hyggelig stemning til en film aften, ved at dæmpe lyset, med et klik på mobilen. Det samme gælder hvis man gerne vil lave hygge lys i vindueskarmen, men ønsker mere lys over spisebordet, så man kan se hvad man spiser. Et hurtigt klik på mobilen og den ene lampe dæmpes, og den anden skrues op.

Lav dine egne lysindstillinger eller brug de forudindstillede i app’en

Lys i regnbuens farver

En fed detalje ved pærerne er muligheden for at skifte lysets farve. Ønsker du blåt lys til din ubådsfilm, eller blødt gyldent lys til at læse en bog. Så klarer du det nemt gennem app’en på din mobil. Det er muligt at gemme dine lysindstillinger, og der er også en del forudindstillede lyssætninger. En af de forudindstillede er god til koncentration. Den bruger jeg ofte, når jeg skriver på bloggen eller redigerer billeder i Lightroom. Det afslappende lys er ofte det, jeg tænder, når vi hygger om aftenen, og læselyset er lyst og behageligt at læse i.

Styr nemt lyset fra mobilen, så det passer til det du laver

Tænd lyset med din stemme

Du kan også tænde og slukke dine Hue Lights med din stemme. Bare fortæl Siri, om lyset skal tænde eller slukke. Så klarer hun resten. Hvis du ønsker lys på bestemte tider af døgnet, kan du også indstille lyset til at skifte på bestemte tidspunkter, eller tænde når du kommer hjem fra arbejde eller skal op om morgenen.

Du kan se meget mere om smart belysningen fra Philips lige her.

Hue Light indstillet til koncentration, er perfekt når jeg redigerer billeder i Lightroom

Husk at mærke nuet 😉

Kærligst Astrid


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Close